Collistar, een Italiaans verhaal...

www.la-perla.be

 

'Made in Italy', innovatief, toonaangevend in research en een magische prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn de kenmerken van het italiaanse "Total Beauty Brand". Collistar is in 1983 in Milaan opgericht als de cosmetische divisie van een toonaangevend Italiaans farmaceutisch bedrijf. Binnen korte tijd ontwikkelde Collistar zich tot een succesvol internationaal beautymerk.

 

Innovatieve producten en toonaangevend research worden voor een groot deel bereikt door de samenwerking met de universiteit van Siena. Een deel van de onderzoeken wordt gewijd aan het winnen van kennis van inheemse italiaanse planten, de werkzame ingrediënten hiervan en hoe deze optimaal toegepast kunnen worden in cosmetica. Collistar luistert naar de vraag van de consument en antwoordt hierop met revolutionaire  producten, zoals de eerste Compact Bronzing Powder in 1983 of de eerste bruiningsversneller met microspray. Beide producten waren toen nieuwe soorten cosmetica die vandaag de dag nog steeds in deze vorm worden ontwikkeld. 

 

Naast de samenzerking met de universiteit van Siena, gaat Collistar elk jaar een bijzondere samenwerking aan met een ander iconisch, Italiaans merk. Dit project heet: "Ti Amo Italia" en viert de Italiaanse passie, creativiteit en oorsprong.